Recent Post

Welcome Mommies!

From the ladies who bring you Fashionese Daily, here is Mommies Daily!  True, we love bags, shoes, makeup and are obsessed about finding the right skincare. But above all, we’re all mothers. We understand the ups and downs of being a mother. We understand that being a mother goes way beyond putting our little angels’…

Dongeng Langit

“Nama ibu siapa nak?” “upa..” (Artinya lupa) Doeeengggg… Semenjak anak saya sekitar 11 bulan (lupa tepatnya) dia udah jadi beo. Ngoceh….melulu kerjaannya! (Plus makaaaaannnn…mulu). Kalimat pertamanya selain baba, bu, adalah ‘embang’ yang artinya kembang dan ‘owa’ yang artinya bola. Semakin kemari, makin banyak pula perbendaharaan kata yang dia miliki. Walau kadang melenceng dari kata yang…

Suddenly Mama

So there we were.. newlyweds at their 1st year. Having a ball. Traveling plans lies ahead in our heads, thinking of places to go and those things-to-do-before-you-hit-30-sort-of-things has been nicely crafted on our nifty minds. Yeah, of course those plans exist, until one day… The day when Armin Van Bureen’s arse shakes Jakarta the day…

Between Me and My Kids

Before I write many parenting related posts, I thought I’d share some of my parenting viewpoint here. Every parents have their own parenting style that can be totally different from one another. Which one is the right one? Well, who are we to judge, right? After all, each parents are the one who understand the…

Tiara’s School; Shichida Child Education Center Indonesia

Untuk Rani (Mamanya Tiara), tidak ada kata terlalu awal untuk sekolah. Walaupun baru berumur 19 bulan namun jam terbang Tiara di dunia sekolah sudah tidak perlu diragukan lagi. Berikut cerita dan review sekilas tentang salah satu sekolah yang sedang dijalani.

Persalinan Spontan vs Operasi Caesar

Dari tiga kehamilan, saya mengalami sekali persalinan normal dan dua kali sesar. Satu sesar (hampir spontan), satu lagi sesar elektif (terencana) yang bisa milih tanggal :D Beda sesar spontan dan elektif, kalo sesar elektif: dimungkinkan untuk memilih tanggal ada kesempatan tes lab pre-sesar (darah dan urine), jadi memperkecil kesalahan pada dosis obat dan anestesi. Sesar…

Guide To a Stylish Pregnancy

  This article was written when I was in my 34 weeks (and 4 days) of my pregnancy. Obviously, my belly (and unfortunately the rest of my body) was b.i.g. Getting dressed got even more challenging. I would live in my sweatpants everyday if I could, but being pregnant is one of, if not the…

Batik untuk si Kecil

Batik identik sebagai busana resmi untuk dewasa, dan sepertinya anak kecil kurang lucu dan terlalu ‘serius’ jika memakai Batik. Tapi coba perhatikan koleksi dari Allure Kids yang ditampilkan pada event Jakarta Fashion Week 2009 yang lalu. Dengan warna-warna ceria, koleksi Allure Kids tetap cocok untuk digunakan oleh anak-anak dan remaja. Selain koleksi Allure Kids, Allure…

Inside Maika’s Diaper Bag

Maika (16 months) is the first daughter of Novita Imelda (Nopai), full time mother residing in Jakarta. The Bag: Kate Spade Reason why you chose this bag: Emh, ini ‘barang bayi’ pertama yang gue beli sejak tau hamil :) Alesannya ya mau diaper bag yang gak kayak diaper bag. The contents: Kaos kaki dewasa (buat…

Woro: (New) Life in Flat Shoes

Ladies, let’s meet Woro. A new mom-to-be who has been married for almost three years. She blogs about her pregnancy here. Due nya kapan nih Wor? Jadi udah berapa minggu sekarang? Due date-nya tanggal 1 Juni 2010, doain lancar2 yaa :D sekarang sudah 14 minggu, masuk trimester kedua. Lebih lega, lebih (sedikit) santai walaupun masih…